cinta siti situ sana sini, =.="

Friday, 7 October 2011

almost paradise (lagu korea boys over flower)

Almost paradise
(hampir (terasa) seperti surga)

achimboda deo nunbusin Nal hyanghan neoui sarangi
(cintamu padaku lebih cerah cerah dari pagi hari)

onsesang da gajindeutae
(rasanya aku memiliki segala yang ada di dunia)

In my life
(dalam hidupku)

nae jichin sarme kkumcheoreom Dagawajun ni moseubeul
(seperti mimpi indah di kehidupanku yang sulit)

eonje kkajina saranghal su itdamyeon
(andai hnaya ada engkau yang bisa kucinta untuk selamanya)

Neoui soneul japgoseo sesangeul hyanghae himkkeot sorichyeo
 (kugenggam tanganmu dan berteriak pada dunia)

Haneureul georeo yaksokhae yeongwonhi ojik neomaneul saranghae
 (ku berjanji pada langit untuk mencintaimu selamanya)

Bamhaneul byeolbitgateun uri dulmanui areumdaun kkum Paradise
 (surga bersinar seperti cahaya langit untuk mencintaimu selamanya)

Neowa hamkkehandamyeon eodideun gal su isseo to the my Paradise
(aku bisa pergi kemana saja jika bersamamu, ke surgaku)

Neo deureot-deon sigangwa geuapeum modu daijeobwa
(lupakan masa kesedihan dan penderitaan yang kau alami)

Ijebuteo sijagiya neowa hamkke
(ini adalah awalcerita bersamamu)

Tteonaboneun geoya dallyeoganeun geoya loving you forever
(ayo pergi, berlari, mencintaimu selamanya)


Almost Paradise
(hampir (terasa) seperti surga)

























Friday, 26 August 2011

ku tetap menunggu!!!!!!!!!!

ku menunggu, ku menunggu kau putus dengan kekasihmu
tak akan ku ganggu kau dengan kekasihmu
ku kan selalu di sini untuk menunggumu

cinta itu ku berharap kau kelak kan cintai aku
saat kau telah tak bersama kekasihmu
ku lakukan semua agar kau cintaiku


haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu juga rindu
ku tetap menunggu
haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu
datang padaku, ku tahu kelak kau kan datang kepadaku
saat kau sadar betapa ku cintaimu
ku akan selalu setia tuk menunggumu


haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu dan juga rindu
dan aku tetap menunggu
haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu
(aku tetap menunggu) ku tetap menunggu
(aku tetap menunggu) ku tetap menunggu
ku tetap menunggu







Thursday, 25 August 2011

you jump, i jump (last episode)


This, will be the conclusion for the whole story of “you jump, I jump”
I had decide, with my clear mind and realize that, this will be an opportunity to reaveled yang aku dah bertekad untuk stop dari berhubung dengan mamat noh hujan tu lagi. Seriously, aku nak lupakan dia, sedaya upaya, mungkin? Actually, ni bukan pasal ego yang aku tolak dia for having a relationship, but there are some reasons as well :
  •   Phobia(refer to matmin lovestory before)
  •   Dia mamat offshore(ntah-ntah berlagak sebab boleh dapat duit dalam masa yang singkat)
  •  He was 26 and I was only 19. A huge difference right?
  •  Nak jaga hati Yani yang maybe minat kat dia. She was my friend !
For your information, aku pernah terus terang that I’m falling in love with him dan takda sebab kukuh sebenarnya untuk tolak dia. Then, dia tanya aku;
“kalau I jadi milik orang camna?”
Macam orang pasrah aku jawab
“its okay, cinta tak semestinya memilki."

Hambar, tapi jawapan tu tulus lahir dari hati kecil, but something he must knows, soalan dia betul-betul menguris hati aku,terasa macam dia dah dimiliki orang yakni bukan aku. Haaiihh,mengeluh panjang.
Ha ! before aku lupa, pernah satu hari dia meseg aku, nak tanya sesuatu, bila aku pantas me-reply, he just call me then, and asked ;
“kenal Wawa Shamsudin?”
Of course laa aku tak kenal, and this make me more curious yang maybe dia dah ada build a serious relationship, dan itu mungkin taktik dia untuk kenalkan minah tu pada aku, not impossible kan? Who knows?(lelaki mulut memang semanis kurma)
Hopefully ! I’m strong enough untuk lupakan dia. Totally!, aku akan doakan yang terbaik untuk dia, moga dia berbahagia. Hikmah yang jelas terpancar sekarang, melalui dia, aku boleh lupakan matmin dengan pantas. Terima kasih bro ! you cherish me so much



inilah dia bumblebee aku....
 



you jump, i?, maybe not !

hopes you safe dear !


the end.

Labels:

Wednesday, 24 August 2011

you jump, i jump (9)

wink wink wink...kelip-kelip mata !! lame tak update blog,...


lamanya si mamat noh hujan menyepi diam, membatu...biarpun baru 2 minggu dia tak hantar meseg kat aku...tapi rasa 2 abad lamanya..huhuhuhu biar lah,siapalah aku kan? hm, lepak dengan kengkawan lagi sihat kan?...tetiba je phone aku vibrate disusuli bunyi meseg...tapi aku tak baca pun mesej tu...sampai la petang tu, tetibe je ingat ada meseg kat phone aku..,,al-maklumlah bila bergosip, rasanya lebih enak dari ayam KFC.

alangkah rugi nya aku bila tengok meseg tu, Ya Allah dari mamat noh hujan tuu!!!...aku tak habis habis salah kan diri aku coz tak tengok mesej tu dulu....aku ingat kan mesej dari celcom...phone aku tu biase nya diziarah oleh celcom. yang penuh dengan maklumat tu.

memandangkan dah masuk waktu maghrib, aku segerakan solatku,lepas je aku sembahyang maghrib sepantas hadlaju cahaya, aku mesej dia..sampai sembahyang aku tak khusyuk coz memikirkan  die...(gatal kan aku..ops ! gedik lah) aku pun meseg rr die.. dengan doa yang penuh khusuk agar dia cepat-cepat reply !!

ladies and gentle !!!nasib aku baik coz die balas meseg aku...suka suka suka suka suka. nampaknya, mesej dari dia lebih enak dari bergosip. hm mungkin sama dengan semanis chocholate snickers?
                                                              






dikesunyi-ngan malam menyaksikan, bulan yang dikelilingi gah si bintang-bintang berkelipan, di ketika itu juga, aku dan si romeo mamat noh hujan berhubung melalui talian selkom, ops ! celcom la. hm, katanya, berada di kota raya, kuala lumpur. aku hanya beri kata-kata ringkas, ditemani gelak-gelak kecil yang comel.
tiba-tiba, masing-masing terdiam, mungkin hilang idea untuk berbicara, kata dia;


"jom kita couple, siti."


aku?? tergelak, dan memberi respon tanpa berfikir.

" kelakarlah u ni,hehehe"


dia diam, kemudian meminta untuk undur diri, beralaskan alasan, lewat malam.

eh, kenapa aku beri jawapan, tanpa berfikir? bukan kah soalan tu yang aku tunggu selama ni? apa yang terjadi ni? janganlah dia fikir aku tengah mainkan dia.
sebab, sebab, sebab,


you jump, i jump !




will be continue...............

Labels:

Friday, 19 August 2011

you jump, i jump (8)

lallalalalalala~ walaupun, bukan semalam kami berdating tapi saat indah tu masih tergiang-giang jelas di kalbu mayaku. cewahhh. tengah duk mengelamun pasal dia tetiba aku dapat meseg dari dia macam romeo and julliette. dia bilang sama aku.


"siti, kalau i nak kat u, u nak tak kat i?"

aku kat rumah waktu tu macam nak jerit je, ya lah. kalau he jumps sekali pun, aku jump jugak tau !
aku biar 5minit masa berlalu baru aku reply, bukan apa, aku just taknak laa tunjuk semangat sangat. hish! fanatik sangat lelaki tak suka kan? then, aku reply:

"boleh,boleh, tapi ada syarat"

ringkas,tapi memberi jutaan tanda tanya kan?

tak sampai satu minit terus dapat balik feedback daripada dia si mamat noh hujan tu.. ya lah ! comfirm dia tanya, apa syaratnya?


" syaratnya, u mesti minat....."











aik, lepas je aku hantar meseg tu, lambat pulak replynya, dalam fikiran aku, mesti dia mengaku dia tu sememangnya kipas-susah-mati si HAZAMA.

namun , namun, namun...anggapan aku nampaknya tak seperti yang aku sangka. jawapan dia :

"orang serius, dia main-main plak =( "


oh My God, kenapa dia cakap aku tak serius? childish sangat ke syarat aku? bagus apa, bukan aku mintak dia sediakan wang hantaran 50 ribu pun kan? betoi dak? haiiihhh, mengeluh panjang laa aku malam tu sambil membilang bintang di langit luas. 1,2,3,....455,456,457.....dan seterusnya, sampai mataku penat memandang dan tekakku kering membilang.


kenapa, akhirnya macam ni sayang?
kan, i bilang if and only if


you jump, i jump.

i promise!!


will be continue.................

Labels:

Tuesday, 16 August 2011

you jump, i jump (7)

nak kata best student tu, rasanya boleh lah kot, bukan sebab aku ni dapat dekan dengan result yang gempak. tapi best student sebab aku rajin ber-praktikal tahap cipan ! hm, tahap dewa pun boleh laa, aku terima je kalau orang nak bagi complement kan, sekali sekala.

dek kerana busy, aku terlupa akan dia yakni mamat noh hujan. bukan terlupa akan cinta, tapi entah lah, takda ayat nak gambarkan.

dipendekkan cerita, terus ke klimaks lah kiranya, ha ! mamat tu ajak aku tengok wayang ! wa cakap sama lu, dia ajak gua dating beb ! awal-awal tolak, tapi bila dah aku pun lama tak hiburkan diri sendiri, apa salahnya?


aku tengok cerita langsi. eh, bukan cerita kongsi ! dalam hati aku, napa lah noh hujan tak berlakon. kalau tak? haha,mungkin aku boleh mengelamun lebih skit.then, aku tak tahu apa yang dia rasa waktu keluar dengan aku, tapi yang pasti apa yang aku rasa itu lagi penting kan?
aku rasa, semua orang yang lalu lalang melintasi ke membelakangi ke, semua cakap wah sweetnya,couple tu. jap, jap tu bukan yang aku rasa tapi yang aku harap kot. baru tepat kan?

jauh disudut hati, aku harap dia pun punya harapan sama seperti aku.

bro,

you jump, i jump !

will be continue.............

Labels:

Sunday, 14 August 2011

you jump, i jump (6)

semua kisah pasti ada dukanya, sama seperti aku, ku sangka panas hingga ke petang, tapi hujan di tengahari. bukan sebab mamat noh hujan tu jatuh longkang, tapi sebab dia dah tak hantar mesej lagi. casanova mungkin? aku je yang naif, mengeluh laah kau cik siti oii..

takpa, aku nekad, tak nak hirau dia lagi. fullstop !

eh ah eh ah, teeettt teeeettt diikuti dengan vibrate, aku buka heartlessly text tu. dan mata aku rasanya bercahaya mungkin sama seperti satellite yang asyik berkedip-kedip nun di langit.



dia datang lagi, i mean he sent me a nice text again. oh, oh, demam balik laa cik siti ni. hehehe. dengan alasan dia offshore, so kira okayla kan? apa masalahnya kalau aku masih sudi memberi hati untuk mamat noh hujan ni? any objection? takda ! so kita teruskan !

oh dear once again,

you jump, i jump



will be continue.............................



Labels: